Cutrin Bio+ Special Schampo

Cutrin special schampo mot mjäll

 • Tar blixtsnabbt bort mjäll
 • Billigt pris
 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Räcker lång tid

149 SEK 

KÖP HÄR

Davines Purifying Shampoo

 • Rengörande schampo mot mjäll
 • Stor flaska som räcker länge
 • För både torr och fet hårbotten
 • Innehåller essentiella oljor

259 SEK 

KÖP HÄR

Intragen Dandruff Control Shampoo

Intragen Dandruff Shampoo

 • Väldigt effektivt mot mjäll
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Rengör håret
 • Passar alla hårtyper

199 SEK 

KÖP HÄR

Therapy Anti-Dandruff Shampoo

 • Avlägsnar skonsamt mjäll
 • Balanserar hårbotten och fuktbalans
 • Särskilt utvecklat för feta hårtyper
 • Kan användas dagligen

129 SEK 

KÖP HÄR

Lanza Healing Remedy Shampoo

 • Motverkar mjäll via naturliga ingredienser
 • Främjar balansen i hårbotten
 • Skapar snabbt resultat
 • Den populäraste produkten

169 SEK 

KÖP HÄR

Blowpro Faux Torrschampo 

 • Mot hårbottenproblem och mjäll
 • Parabenfri
 • Veganvänlig
 • Helt naturlig och mycket effektivt

199 SEK 

KÖP HÄR

Behandling mjäll

Huskurer och behandling av mjäll


Det finns gott om olika huskurer och behandlingsmetoder för att motverka och bekämpa mjäll. Det allra bästa är givetvis att köpa produkter mot mjäll redan från början, men om du inte har så allvarliga mjällproblem kan nedanstående även fungera bra. För dig med lite mer mjäll eller som har dragits med problem länge bör du istället inrikta dig på specialanpassade produkter.

Kom ihåg att huskurer som sagt är just huskurer, även fast somliga kan vara effektiva finns det aldrig någon garanti för att de kommer att fungera. Dessutom kan någonting som fungerar bra för ena personen inte alls fungera för någon annan, utan det är väldigt individuellt och varierar.

 

Citron mot mjäll


Om man har mjäll brukar man också kunna ha en fet hårbotten. Då hjälper det att tillsätta en något sur lösning i håret för att återställa pH-balansen. Jästsvamp har svårt att få fäste i sura miljöer som citronsaft orsakar och det hjälper även mot rester som kan finnas från schampon eller balsam.

 • Skala två stycken citroner
 • Blanda citronskalen med 4-5 DL vatten
 • Koka i 15-20 minuter
 • Låt blandningen svala
 • Nästa gång du duschar, massera in detta i hår och hårbotten, skölj sen av det med vatten

Ovanstående motverkar även en kliande och irriterad hårbotten.

 

Vinäger mot mjäll


Samma som ovan så är vinäger en sur lösning och kan motverka mjäll. Bland en dl vinäger med en dl vatten, applicera i hår och hårbotten samt låt verka över natten. Skölj sedan ur dagen efter med ett milt schampo och en riklig mängd med vatten.

Vinäger bidrar som ovan nämnt till en mer sur miljö i håret, vilket är en miljö som inte bakterier eller svamp trivs i. Om du har svårt att behålla vinägerlösningen i håret kan du använda en badmassa eller vira en handduk runt huvudet för att hålla det på plats.

 

Bakpulver i håret


Ifall du har problem med hudflagor i hårbotten eller i håret så kan du pröva att använda bakpulver. Massera in ett par nypor bakpulver i hårbotten, låt verka i ett par minuter och skölj ur. Till en början kan hårbotten kännas lite torrare än vanligt, men efter någon vecka kommer huden reagera och börja producera naturliga oljor som motverkar mjäll och hudavlagringar. Dessutom är det en mycket ogästvänlig miljö för jästsvampen att frodas och leva i.

 

Kokosolja i håret


 

Att ha kokosolja i håret kan bidra till att mjuka upp samt återfukta en torr hårbotten och förminska mängden döda hudceller. Nästa gång du duschar, blanda en tesked med citron tillsammans med fem teskedar kokosolja. Rör runt i en kopp och applicera i håret och låt verka 30 minuter. Skölj sedan ur allting med vatten. Upprepa 1-2 gånger i veckan.

 

Teträolja mot mjäll


Teträolja är en mycket stark antiseptisk och naturligt olja som kan användas för att bekämpa mjäll. Addera ett par droppar i handen när du håller på att schamponera dig och massera varsamt in i hårbotten. Du kan också blanda en matsked olja med 2.5 dl vatten och blanda om i en sprayflaska. Efter att du schamponerat ditt hår, spraya lösningen över håret, massera in och efter ett par minuter torka håret varsamt med en handduk.

Olivolja för håret och mjäll


Problemet med en torr och fnasig hårbotten kan enkelt botas med olivolja som är en mycket bra återfuktare. Om du använder jungfru-olivolja så kan du hålla din skalp borta från torrhet och att den flagnar. Hetta helt enkelt upp oljan lite lätt tills den får en behaglig temperatur, massera sen in den varsamt i hår och hårbotten och vira en handduk runt håret. Låt verka i cirka 30 minuter, kamma sen igenom håret för att bli av med alla hudflagor och tvätta sen ur det ordentligt med vatten.

 

Bockhornsklöver och håret


Örten (eller kryddan för den delen) som är känd under namnet “bockhornsklöver” har egenskaper som motverkar svamp samt är mycket skonsam mot hårbotten. Detta kan motverka och bekämpa mjäll i mycket hög utsträckning.

Blötlägg en nypa frön i vatten över natten, och ta upp dem på morgonen samt använd en mortel för att göra en pastaliknande konsistens. Applicera krämen/pastan jämnt fördelat i hårbotten och låt verka i ett par timmar, skölj sen ur det tillsammans med ett milt schampo. Upprepa två gånger per vecka tills mjällen försvinner.

 

Aspirin mot mjäll


Aspirin innehåller acetylsalicylsyra som kan hjälpa dig att få kontroll över mjäll. Ta två stycken tabletter och krossa/mortla till ett fint pulver samt bland med en lika stor mängd schampo. Tvätta sedan håret med denna blandning samt massera in i hårbotten. Låt verka i ett par minuter och skölj sedan ur allting med vatten.

Ett annat alternativ är att du tar tre aspirin och krossar samt blandar med en matsked vinäger, använd sedan detta i hårbotten (massera in varsamt), lämna kvar och låt verka i en halvtimma sen skölj ur med vatten.

 

Hampaolja mot torr hårbotten och mjäll


Hampaolja är en helt naturligt olja som har används under en väldigt lång tid för hud och hår. Oljan utvinns ur växten Cannabis Sativa och har en rad väldigt nyttiga och unika egenskaper. Du hittar bland annat en rad nyttiga fettsyror som till exempel Omega-3 och Omega-6.

Hampaolja kan användas för att motverka torrt och slitet hår, en miljö där mjäll kan bildas. Under vintertid kan det dessutom vara en bra idé att använda hampaolja då hårbotten tenderar att bli torr under vinterperioden.

Men oljan kan inte enbart användas för att få bättre hår, utan har minst lika bra egenskaper för en bättre hud. Du kan exempelvis massera in hampaolja på kroppen, huden kommer omedelbart absorbera nyttiga mineraler, vitaminer och fettsyror. Detta lämnar huden ren, fräsch och slät.

 

Risinolja


Ricinolja är en naturlig olja som används för att ge ett längre, starkare och friskare hår. Oljan har en sammansättning av unika fettsyror, vitaminer och mineraler som hjälper både hår och hårbotten. Håret förbättras på flertalet sätt, exempelvis växer det snabbare (1-4 cm per månad) och stärker hårstråna så det ser fylligare och större ut.

Ricinolja stimulerar och berikar hårsäckarna genom att tillföra viktiga och essentiella näringsämnen – detta ger i sin tur resultat i form utav längre hår. Resultatet börjar redan att synas efter två veckor är noterbart på både längd och sin glans. Så om du letar efter att få längre och friskare hår, överväg att pröva ricinolja redan idag.

 

Mjäll i skägget


Det är inte bara i hår och hårbotten som vi kan drabbas utav mjäll och torr hud utan även i skägget. Killar med längre, större och kraftigare skäggväxt kan också drabbas av mjäll i skägget. Detta går att enkelt få bukt med genom ett mjällschampo och noggrann behandling. Det är lätt att huden torkar ut och blir irriterad av för starka produkter så pröva lite neutral skäggolja eller vanlig olja när du duschar i skägget. Detta kan fungera väldigt bra för många. Så om du är kille och har drabbats av skäggmjäll oroa dig inte - ty det finns lösningar.


Ginos


Ginos.se

+ Funnits länge på marknaden

+ Många produkter mot mjäll

+ Supersnabb leverans

+ Bra priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Många schampon mot mjäll

+ Snabb leveranstid

+ Fri frakt över 250 :-

+ Toppenpriser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter mot mjäll

+ Enormt utbud

+ Gratis frakt

+ Delbetala varje månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Produkter mot mjäll

+ Frakt enbart 29 SEK

+ Leverans inom 1-3 arbetsdagar

+ Billigast sortiment

 TILL BUTIK