Alla kan drabbas av mjäll oavsett ålder, livsstil eller hårtyp. Eftersom mjäll ofta beror på en svampinfektion i hårbotten som kan uppkomma av nästan vilka anledningar som helst så är det inget skämmigt med mjäll. Tyvärr är det många som tycker att det är lite pinsamt att prata om och framförallt att vara drabbad utav. Det finns myter där ute som hävdar att det beror på orenhet eller att man är ofräsch. Dessa myter kan vi kasta i sjön direkt och avfärda eftersom det inte stämmer.

Mjäll i tonåren – extra vanligt

Som tonåring är det många som blir drabbade utav en rad komplikationer som har med puberteten att göra. En sådan sak kan därför vara just mjällproblem i hår eller hårbotten. Det är vanligt att kroppen producerar extra talg vilket gör hårbotten fetare. För svamp som frodas i en fet och fuktig hårbotten kan detta bli en perfekt grogrund. Se därför till att använda schampon mot mjäll eller fett hår om du verkligen vill bli av med problemen.

För många ungdomar blir mjäll dessutom ett socialt problem eftersom det aldrig känns roligt att behöva borsta av hudflagor från kläderna när man sitter i klassrummet. Det kan alltså bli ett ganska stort hinder som måste tas på allvar – annars kan det utvecklas till det värre.

Så blir du av med mjällen

Här på hemsidan kan du hitta massvis med tips på hur du blir av med mjäll. Dessutom har vi magnifika produktrekommendationer och råd från experterna. Så klicka dig runt i menyn och välja och vraka. Dessutom har vi nu en helt toppny och modern hemsida som såväl mobilanpassad som uppdaterad med senaste informationen.

Mjäll kan drabba vem som helst
Tagged on: