Cutrin Bio+ Special Schampo

Cutrin special schampo mot mjäll

 • Tar blixtsnabbt bort mjäll
 • Billigt pris
 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Räcker lång tid

149 SEK 

KÖP HÄR

Davines Purifying Shampoo

 • Rengörande schampo mot mjäll
 • Stor flaska som räcker länge
 • För både torr och fet hårbotten
 • Innehåller essentiella oljor

259 SEK 

KÖP HÄR

Intragen Dandruff Control Shampoo

Intragen Dandruff Shampoo

 • Väldigt effektivt mot mjäll
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Rengör håret
 • Passar alla hårtyper

199 SEK 

KÖP HÄR

Therapy Anti-Dandruff Shampoo

 • Avlägsnar skonsamt mjäll
 • Balanserar hårbotten och fuktbalans
 • Särskilt utvecklat för feta hårtyper
 • Kan användas dagligen

129 SEK 

KÖP HÄR

Lanza Healing Remedy Shampoo

 • Motverkar mjäll via naturliga ingredienser
 • Främjar balansen i hårbotten
 • Skapar snabbt resultat
 • Den populäraste produkten

169 SEK 

KÖP HÄR

Blowpro Faux Torrschampo 

 • Mot hårbottenproblem och mjäll
 • Parabenfri
 • Veganvänlig
 • Helt naturlig och mycket effektivt

199 SEK 

KÖP HÄR

Bli av med mjäll

Att veta om mjäll


Den hud som du har i din hårbotten förnyas konstant, oavsett om du sover eller är vaken. Lika som att hudcellerna på övriga delar utav kroppen förnyas gör alltså även dem i hårbotten det, de gamla hudcellerna faller av och är oftast små osynliga och torra prickar/fjäll. Men när det blir för mycket döda hudceller som faller av så börjar det bli synligt – och det är då det man kallar ”mjäll” uppstår.

Mjäll kan bero på en rad olika faktorer, allt ifrån att man använder fel produkter i håret till att man kammar sig för våldsamt eller på andra sätt irriterar hårbotten. Däremot behöver inte mjäll nödvändigtvis innebära en torr hårbotten, du kan även bli drabbad av mjäll om du har en fet hårbotten.

Mjäll kan tyckas vara en pina att få bort, men det är faktiskt rätt enkelt under förutsättning man använder rätt sorts produkter och vissa skötselråd för att skapa bra förutsättningar för hårbotten.

 

Varför får man mjäll?


Du kanske har växt upp och hört en massa skrönor och myter om varför man får mjäll, kanske har du prövat massvis med olika huskurer och metoder för att bli av med det? Redan nu kan vi ta kol på myter såsom att mjäll beror på att man delar borste/kam, bär mössa för ofta m.m.

varför får man mjäll då? Många tänker och tror att det beror på en torr hårbotten, vilket ibland kan stämma – men minst lika ofta kan man ha en fet hårbotten. Mjäll beror nämligen på en sorts svamp som kan börja växa till sig i ens hårbotten, och ofta spelar det ingen roll vilken hårtyp eller hur torr/fet hårbotten man har. Det kan drabba alla, och när det gör det är det inte roligt givetvis.

Alla personer har denna svamp på sin hud i kroppen, så det är inget konstigt med det. Däremot när svampen börjar produceras i överflödiga mängder där fukt lätt samlas (exempelvis hårbotten) så reagerar huden med att producera ännu fler hudflagor – därmed uppkommer även mjällen som ett resultat av ökad mängd hudflagor.

 

Skillnad på mjäll och torr hårbotten


Du kan ha en torr hårbotten utav att vara drabbad utav mjäll, och vice versa. Om de vita flagorna bara ser ut som små damkorn har du sannolikt enbart torr hårbotten, detta kan bero på torr luft, kalla temperaturer, felaktiga hårvårdsprodukter m.m. Mjällflingor är större än dessa dammkorn som uppkommer av torr hårbotten, och ofta så får man också s.k. mjälleksem vid hårfästet eller öronen och huden kan börja flagna och bli röd samt irriterad.

Vem får mjäll?


Vilken person som helst kan drabbas utav mjäll någon gång under sin livstid. Mjäll är faktiskt ett så vanligt problem att det drabbar ungefär en utav fem personer. Oftast uppkommer det i puberteten och kan fortsätta ända upp till medelåldern, medan vissa andra kan ha mjäll hela livet. Män drabbas oftare utav mjäll än kvinnor, och detta beror på de manliga hormonerna i kroppen som bidrar till större mängder sebum/talg – ett slags naturligt smörjmedel/fett som talgkörtlarna producerar.

Allra vanligast är att få mjäll under vinterhalvåret då hårbottens naturliga skyddslager tenderar att försvagas som bidrar till att produkter och kemiska ämnen lättare påverkar huden.

 

Myter om mjäll


Det finns många myter och skrönor som berör just mjäll. Anledningen att dessa har uppkommit beror först och främst på okunskap bakom orsakerna. Exempelvis tror många människor att man lättare får mjäll om man bär mössa eller keps för mycket, detta är helt felaktigt. Däremot kan det förvärra mjällförekomsten om man redan är drabbad då det är lätt att fuktigheten i hårbotten stiger ifall den är instängd, och därmed frodas svampen ännu mer. Men man får inte mjäll av att bara bära en huvudbonad för mycket.

En annan myt är att man bara får mjäll om man inte tvättar håret. Detta stämmer inte heller, mjäll har som sagt inget att göra med intensiteten av duschar och schamponering, utan svampen växer oavsett hur ofta eller hur sällan man tvättar håret. Däremot om man använder ett mjällschampo när man duschar så kan mjällen försvinna.

Många tror också att mjäll beror på parasiter, vilket är fel. Mjäll är helt enkelt bara ett överskott av hudflagor och hudceller som kroppen producerar som en respons mot hudsvampen i hårbotten. Med andra ord skippa myter om mjäll!

 

Olika slags mjäll


Mjäll är är en riktigt besvärlig åkomma som kan bli ordentligt jobbig att tampas med. Vita små fjäll i hårbotten samlas och påverkar många psykiskt. Det finns en rad olika anledningar till varför man kan råka få mjäll. Många gånger handlar det om att man använder för starka hårvårdsprodukter som ens hud är för känslig för. Det kan då eventuellt vara nog att man, med en mjuk och snäll hårborste, borstar sitt hår extra noggrant. Detta stimulerar huden och bidrar till att de naturliga oljorna sprids jämnare över skalpen. Det leder till en mer balanserad hud som kan återhämta sig. Kom dock ihåg att problemet inte orsakades av för lite borstande av håret utan av för starka produkter - så kom ihåg att byta ut dessa mot skonsammare alternativ.Hårupplysningen har ett mycket informativt avsnitt om mjäll och behandlingsterapier. Det finns också information om andra åkommor så som håravfall och löss som kan vara värda att ögla igenom för framtida referens.

Medan mjäll enkelt kan bero på användandet av för starka produkter finns det också risken att det handlar om jästsvamp i hårbotten. Denna förekommer naturligt på huden. Då blir det tuffare att behandla och kräver en större insats. Det finns alternativ från olika försäljare att behandla med men man måste vara uppmärksam på att det är rätt typ av produkt man köper. För att bli av med svampen krävs det att produkten man använder innehåller det verksamma ämnet Ketokonazol. Det är detta ämne som bekämpar jästsvampen! Man kan köpa dessa typer av schampo mot mjäll här på hemsidan.


Ginos


Ginos.se

+ Funnits länge på marknaden

+ Många produkter mot mjäll

+ Supersnabb leverans

+ Bra priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Många schampon mot mjäll

+ Snabb leveranstid

+ Fri frakt över 250 :-

+ Toppenpriser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter mot mjäll

+ Enormt utbud

+ Gratis frakt

+ Delbetala varje månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Produkter mot mjäll

+ Frakt enbart 29 SEK

+ Leverans inom 1-3 arbetsdagar

+ Billigast sortiment

 TILL BUTIK

Sammanfattning - varför får man det?


 

Vi kan alltså enkelt konstatera att mjäll kan bero på en rad olika anledningar och orsaker. Det finns även många myter om mjäll som man inte bör ta på allvar. Nej mjäll beror helt enkelt på några enkla faktorer.

 • Mjäll är en jästsvamp som vem som helst kan drabbas av
 • Känsliga produkter som är starka eller inte anpassade för ens hudtyp. Därför är det viktigast att använda rätt schampo eller balsam som lyssnar på ditt hår och hårtyp
 • Torr hårbotten, överdriven solning m.m. kan också ge samma symptom som mjäll. Det beror dock inte alltid på jästsvampen utan lämnar bara hudflagor - vid ett sådant tillfälle kan det räcka med att använda ett fuktigt balsam eller schampo. 

Med andra ord så är alltså inte mjäll något "äckligt" eller konstigt. En svamp som vi alla har på vår hud som helt enkelt börjar överproducera. Vem som får det eller varför är det ingen kan svara på, men behandlingen mot mjäll är enkel. 

Mjäll och fet hårbotten


Mjäll kan även uppkomma för dig som råkar lida av en fet hårbotten. Det krävs alltså inte nödvändigtvis en torr och krispig sådan utan även för dig som har fett hår, fet hårbotten eller överproduktion av talg kan drabbas av mjäll. Att hitta ett schampo som fungerar både mot mjäll och fet hårbotten kan vara svårt men inte omöjligt. Genom att använda produkter du handlar online mot mjäll så får du ett större sortiment att välja bland samt bättre priser. Klicka här för att se vårt sortiment.

Att bli av med mjäll tar inte lång tid. Du kan enkelt bli av med mjäll på enbart en eller två veckors tid beroende på hur drabbad du är av hudsvampen. Vissa gånger krävs starka preparat som enbart finns att tillgå på apoteket och vid sådana tillfällen är det alltid klokt att konsultera en läkare.

Det är enkelt och bekvämt att vilja köpa ett schampo mot mjäll i närmaste ICA butik. Fast för dig som verkligen vill bli av med mjäll och samtidigt använda produkter som är skonsam mot ditt hår så krävs det att du handlar online. Via internet så finns det alltid ett större sortiment än om du handlar butik och dessutom är det billigare.

Det viktiga med mjäll är att inte drabbas av panik. Ta det lugnt - det går att bli av med. Det kan vara otrevligt och jobbigt att behöva dras med. Att prova många olika produkter mot mjäll kan därför krävas innan du hittar rätt. Var inte rädd för att ha ett par olika flaskor i badrumsskåpet för att hitta din perfekta sort!

Att klia sig i hårbotten eller pilla på mjällflagorna är någonting som många gör. Detta är inte rekommenderat då det ofta kan förvärra symptomen och dessutom är det mycket bakterier och smuts i naglarna. Så med andra ord håll fingrarna i styr för att snabbare bli av med mjällen!