Cutrin Bio+ Special Schampo

Cutrin special schampo mot mjäll

 • Tar blixtsnabbt bort mjäll
 • Billigt pris
 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Räcker lång tid

149 SEK 

KÖP HÄR

Davines Purifying Shampoo

 • Rengörande schampo mot mjäll
 • Stor flaska som räcker länge
 • För både torr och fet hårbotten
 • Innehåller essentiella oljor

259 SEK 

KÖP HÄR

Intragen Dandruff Control Shampoo

Intragen Dandruff Shampoo

 • Väldigt effektivt mot mjäll
 • Sulfat, paraben- & sodiumfri
 • Rengör håret
 • Passar alla hårtyper

199 SEK 

KÖP HÄR

Therapy Anti-Dandruff Shampoo

 • Avlägsnar skonsamt mjäll
 • Balanserar hårbotten och fuktbalans
 • Särskilt utvecklat för feta hårtyper
 • Kan användas dagligen

129 SEK 

KÖP HÄR

Lanza Healing Remedy Shampoo

 • Motverkar mjäll via naturliga ingredienser
 • Främjar balansen i hårbotten
 • Skapar snabbt resultat
 • Den populäraste produkten

169 SEK 

KÖP HÄR

Blowpro Faux Torrschampo 

 • Mot hårbottenproblem och mjäll
 • Parabenfri
 • Veganvänlig
 • Helt naturlig och mycket effektivt

199 SEK 

KÖP HÄR

SKötselråd mjäll

Skötselråd och skötsel för mjäll


Att drabbas utav mjäll är aldrig roligt och många tycker t.om det är lite skämmigt och jobbigt. Men som vi tidigare har nämnt på sidan så är det absolut inget konstigt, det är med andra ord inget tecken på orenhet eller att man exempelvis duschar för sällan.

Men när väl olyckan är framme och man märker att man börjar få mjäll eller ha lidigt av det under en period så finns det vissa saker man själv kan göra för förbättra förutsättningarna för att de ska försvinna. Om du fortsätter att läsa nedanför så kommer vi att gå igenom några smarta och bevisade skötselråd som motverkar och förebygger förekomsten utav mjäll. All information är hämtat utav hårexperter genom intervjuer och rapporter.

 

Ät rätt kost och bekämpa mjällen


När man duschar brukar vanligtvis håret kännas lite fett och flottigt efter cirka 2-3 dagar. Men för många människor som har en ökad produktion av talg och olja i hårbotten så kan det börja kännas fett efter redan en dag. Därför är det väldigt viktigt att få in en rutin på hur ofta och hur mycket man tvättar håret. Känn dig fram! Vissa personer måste tvätta håret varje dag för det inte ska bli fett, medans för vissa andra så blir håret mindre fett om man tvättar det sällan. Men det absolut viktigaste är att behålla rutinen när du väl börjat med den.

 

Var försiktig med stylingprodukter


Nu kommer ännu en anledning att äta rätt och balanserad kost – men faktum är att en hälsosam kosthållning motarbetar och bekämpar hudflagorna och förminskar förekomsten av svampen i hårbotten som orsakar mjäll. Se till att äta mycket zink, omega-3 fettsyror och E samt B-vitaminer, undvik att äta mycket socker. Forskningen visar att jästsvampen ”Malassezia” (den som orsakar mjällen) fullkomligt älskar feta och sockriga miljöer. Även fast inte din kost direkt påverkar huden så påverkar den kroppens förmåga att bekämpa svampen som orsakar mjällen.

Så släng bort chokladen och chipsen redan idag!

 

Pröva olika produkter


Om du köper ett schampo mot mjäll och du inte märker resultat så finns det ingen anledning att ge upp. Olika sorters märken och schampon kan nämligen ha olika aktiva ingridienser, och det ena utesluter inte det andra. Så variera och pröva dig fram om du inte märker omedelbart resultat - till sist kommer du träffa rätt och problemen kommer bli bortblåsta.

Stress och mjäll - hur det hänger ihop


Stress är en mycket viktig faktor att ta med i kalkylen då man har mjäll. Det utmanar nämligen kroppens immunförsvar och kan t.om göra det sämre då kroppen lägger sin energi och fokuserar på stressen och motarbeta de åkommor som den orsakar. Detta innebär att kroppens naturliga bekämpning utav hudsvampen i hårbotten blir lidande och som ett resultat förvärras den. Så ta det lugnt, oroa dig inte och tänk mer ”zen” istället för ”sen”. Du kommer må bättre som person och din mjäll kommer även att bli bättre!

 

Använd schampo regelbundet


Mjäll stormtrivs i en oljig hårbotten och fett hår, så att schamponera sig regelbundet kan hjälpa dig att reducera mjällen. Att tvätta håret kan dessutom hålla hudflagorna i hårbotten under kontroll tills de försvinner, och att massera din hårbotten försiktigt kan hjälpa. Blodcirkulationen ökar och en lätt fingermassage kan även hjälpa att lugna talgkörtlarna.

 

Schampo mot mjäll


Ifall mjällen fortfarande finns kvar trots regelbunden användning utav normalt schampo är det lika bra att inse nederlaget, du behöver någonting starkare. Att använda ett schampo som är anpassat mot mjäll är isåfall att rekommendera, dessa produkter är nämligen testade och fungerar nästan alltid. De innehåller dessutom rätt sorts ämnen (exempelvis zink) som hjälper till att ta bort och bekämpa jästsvampen i hårbotten. Var noggrann med att följa instruktionerna på flaskan och ta lite extra tid när du duschar, ofta kan man behöva lämna i produkter 5-10 minuter i håret för att den ska verka på djupet.

 

Ha tålamod gällande mjäll


Vissa personer märker resultat efter enbart ett par dagars användning utav exempelvis ett schampo mot mjäll. För vissa andra kan det ta flera veckor. Så med andra ord, ge inte upp ifall du ej märker resultat på en veckas tid. Fortsätt att bekämpa mjället samt följ våra andra skötselråd ovanför så kommer de förhoppningsvis att försvinna efter ett par veckor.

 

Uppsök vård


Om problemen kvarstår trots att du använt flertalet olika mjällschampon samt följt alla behandlingar och skötselråd ovan så kan du ha allvarligare fall utav mjäll. Det kan exempelvis vara eksem eller psoriasis, isåfall kan du behöva uppsöka en dermatolog och få receptbelagda kurer utskrivna mot jästsvampen i hårbotten.


Ginos


Ginos.se

+ Funnits länge på marknaden

+ Många produkter mot mjäll

+ Supersnabb leverans

+ Bra priser

 TILL BUTIK


Beautynet


BeautyNet.se

+ Många schampon mot mjäll

+ Snabb leveranstid

+ Fri frakt över 250 :-

+ Toppenpriser

 TILL BUTIK


Hair sale fett hår


Hairsale.se

+ Produkter mot mjäll

+ Enormt utbud

+ Gratis frakt

+ Delbetala varje månad

 TILL BUTIK


Glamazon


Glamazon.se

+ Produkter mot mjäll

+ Frakt enbart 29 SEK

+ Leverans inom 1-3 arbetsdagar

+ Billigast sortiment

 TILL BUTIK