Vintertiden knackar på dörren med krispiga mornar och frostbetäckta vindrutor på våra bilar. Under vinterhalvåret passar många på att tillbringa tid inomhus med familjer och vänner – samtidigt som många också njuter av naturen. Att mössan åker på under stor del av vinterhalvåret är knappast någon nyhet. Men för många så kommer också mjällen under vintern.

Det finns många anledningar till att vissa drabbas enklare av mjäll på vintern än på sommaren. Faktum är att det inte bara är mössan som påverkar. Sanningen är att den har en väldigt liten inverkan på mängden mjäll till och med. Istället är det snarare det torra och kalla klimatet som många är känsliga för. Detta får huden att överproducera serum eller talg samt kan få den att flagna enklare. Somliga andra behöver inte ens uppleva vinterhalvåret för att detta ska vara en verklighet.

Så vad kan man göra för att bli av med mjäll – en gång för alla?

Använd rätt schampo

Det kan nog inte nämnas tydligt nog hur viktigt det är med rätt slags schampo mot mjäll. Ett bra mjällschampo bekämpas effektivt den svamp som mjäll ofta är orsak till och agerar antiseptiskt vilket innebär du verkligen får en ren hårbotten. Ett bra mjällschampo ska samtidigt återfukta hårbotten och se till att inte torka ut den. Alla dessa egenskaper kan vara svårt att hitta bland schampoflaskorna i de sedvanliga butikshyllorna på ICA eller Coop. Det är vid sådana tillfällen som du med fördel kan kolla in våra produkter mot mjäll som verkligen 100% hjälper. Väldigt liten investering för att få bukt med ett stort problem alltså.

Kamma försiktigt men ofta

Många får extra mycket mjäll när man använder fel slags kam eller borste. Köp en mjuk variant och se till att kamma minst två gånger per dag. Det ökar bland annat blodflödet i hårbotten samt blir av med döda hudceller. Undvik stålkammar och se till att rengöra din kam ofta från rester, vax eller hårprodukter. Med andra ord köp en bra kam när du ändå köper ditt schampo.

Ta reda på din hudtyp

Vissa som har mjäll har det trots fett hår eller fet hårbotten. Många tror att mjäll enbart kommer från torr hårbotten men detta stämmer inte alla gånger. Ta alltså reda på och identifiera exakt vilken hudtyp du verkar ha i hårbotten. Om du enkelt får fett hår, får glansiga fingrar eller känner en allmänt oljig känsla i hårbotten måste du använda särskilda produkter. Detsamma gäller om du har en torr och flagnande hårbotten vilket kräver andra typer av produkter. Detta är otroligt viktigt i kampen mot mjäll.

Följ våra tips

Sammanfattningsvis rekommenderar vi dig alltid att följa våra tips här på hemsidan. Så nu när vintern kommer och slalomhjälmen kanske åker på allt oftare – vad noggrann med vad du använder i håret. Låt aldrig mjällen vinna över dig – lycka till!


Tre bra tips för att bli av med mjäll
Tagged on: